Tulostusohjeita

Oppilaat tulostavat Sylväällä aina tulostimeen Sylvaa_Kirjasto kohteessa SASSRV1 ellei opettaja toisin ohjeista.

1. Oletustulostimen valinta
2. Tulostaminen ei onnistu
3. Tutkielman tulostaminen

 

 

1. Oletustulostimen valinta

Tarkista, että sinulla on oletustulostimena koulun kirjastossa oleva tulostin Sylvaa_Kirjasto kohteessa SASSRV1. Voit tarkistaa tulostimen esim. seuraavasti: Käynnistä --> Laitteet ja tulostimet.

Mikäli oletustulostimena ei ole Sylvaa_Kirjasto kohteessa SASSRV1, klikkaa tulostimen Sylvaa_Kirjasto kohteessa SASSRV1 ikonia hiiren oikealla painikkeella ja valitse se oletustulostimeksi.

 

 

2. Tulostaminen ei onnistu

HUOM. Jos tulostaminen ei heti onnistu, se ei varmasti onnistu yhtään sen paremmin, vaikka klikkaa tulostuspainiketta yhä uudelleen ja uudelleen. (Välillä kaikki eivät tätä muista tai ymmärrä. Siitä on todisteena pahimmassa tapauksessa kymmenet saman kuvan/dokumentin tulosteet, joita löytyy tulostimelta.)

Jos tulostaminen ei onnistu, seuraavista kohdista voi olla apua.

 • tulostinpalvelimella voi olla ruuhkaa, odota muutama minuutti
 • tarkista, että tulostimessa on paperia. Mikäli ei ole, pyydä opettajaa lisäämään paperia
 • pyydä opettajaa katkaisemaan tulostimesta virta ja irroittamaan verkkojohto hetkeksi
 • pyydä opettajaa soittamaan asiasta SaTuun ja/tai kertomaan ongelmasta koulun mikrotuelle.
 • poista (kaikki) tulostumattomat tiedostosi tulostusjonosta. (Ohje alla)

Ohje työn poistoon tulostusjonosta

 • tulostusjonon näet, kun valitset Näytä mitä tulostetaan parhaillaan samasta valikosta, jossa määriteltiin oletustulostin. (Katso kuva1 ja kuva2 yläpuolelta)
 • voit poistaa omat työsi (tai kaikki omat työsi, jos olet yrittänyt useamman kerran tulostaa) klikaamalla sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla peruuta (kuva alla)

 

 

3. Tutkielman tulostaminen

Tutkielmat tulostetaan kotona.

Mikäli tutkielman tulostaminen ei kotona jostain syystä onnistu, seuraavista kohdista voi olla apua tulostettaessa koululla. Huomioi, että kuvien ja tekstien asettelu saattaa olla erilainen koulun koneella kuin kotona.

 • älä jätä tulostamista viimeiseen palautuspäivään. Tulostin saattaa juuri sinä päivänä temppuilla ja opettajilla on usein muutakin tekemistä kuin oppilaan tutkielman tulostamisesta huolehtiminen
 • jos tuot työsi koululle muistitikulla, tarkista muistitikku virustorjunnalla sekä kotona, että koulussa. (Valitse Oma tietokone -> klikkaa muistitikkua hiiren oikealla painikkeella -> valitse virustarkistus)
 • mikäli teet tutkielmasi Open officella ja haluat, että sen voi avata millä tahansa koulun koneella, valitse tallennusmuodoksi: Word 97/2000/XP (.doc). (Kuva 3)
 • mikäli teet tutkielmasi ohjelmalla Microsoft works ja haluat, että sen voi avata millä tahansa koulun koneella, valitse tallennusmuodoksi: rtf.

 

Sylvään koulu
Ojansuunkatu 8
38200, Sastamala
sylvaan.koulu@sastamala.fi
Kanslia: 040 138 2023
Opettajainhuone: 040 138 2024
Rehtori: 050 338 1609
Apulaisrehtori: 0400 399 408
Keittiö: 040 138 2068
Terveydenhoitaja: 040 519 7542
Opo Peltomaa: 0400 399 407
Opo Uusitalo: 050 917 9197
Vahtimestari: 0500 330 649
© 2017 Sylvään koulu. All Rights Reserved | Sivusto: Sastamalan Mediapaja